Caută
Close this search box.

Putin să-şi ia tălpăşiţa din Ucraina! Luptele au atins o intensitate maximă în estul ţării

conflictul din Ucraina

Ofensiva militară rusă a atins joi un grad de „intensitate maximă” în estul Ucrainei, unde situaţia este extrem de dificilă.

Kievul a cerut mai multe arme grele Occidentului şi a denunţat în prealabil orice fel de concesii pacifiste faţă de Rusia, iar un viceministru ucrainean al Apărării a explicat că preşedintele Vladimir Putin „şi-ar putea salva obrazul” dacă „şi-ar lua tălpăşiţa din Ucraina”, relatează AFP şi Unian.

„E greu, dar rezistăm. Luptăm pentru fiecare centimetru pe linia frontului, pentru fiecare aşezare. Armele occidentale ne pot ajuta să respingem inamicul dincolo de teritoriul nostru”, a transmis prin Telegram comandantul şef al forţelor armate ucrainene Valeri Zalujnîi, citat de Agerpres.

„Avem mare nevoie de arme care să permită să lovim inamicul la mare distanţă”, a adăugat el, subliniind că „orice întârzierea în livrarea de arme grele este plătită de vieţile oamenilor care apără lumea de ‘raşism'” – un cuvânt creat prin combinarea prescurtărilor de la „Rusia” şi „fascism”, folosit în Ucraina pentru a desemna regimul instituit la Moscova de Vladimir Putin.

Pe teren, armata rusă continuă să progreseze lent, după ce a eşuat să preia controlul Kievului şi Harkovului, astfel că acum îşi concentrează eforturile pe cucerirea completă a Donbasului, bazin industrial din estul Ucrainei, parţial controlat de separatiştii proruşi din 2014.

Cu bombardamente intense, aceasta ameninţă direct Severodoneţk, un oraş cu 100.000 de locuitori înainte de război, care ar putea cunoaşte aceeaşi soartă ca Mariupol.

„Misiunea este extrem de dificilă în regiunea Lugansk după trei luni de atacuri şi bombardamente permanente. Iar în prezent toate forţele ruşilor sunt concentrate aici şi trebuie să ţinem piept acestei întregi hoarde”, a declarat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, într-o postare video pe contul său Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri