Caută
Close this search box.

Ruşii vor să facă parada prizonierilor la Mariupol, cu civili în uniforme ucrainene

parada prizonierilor

Ocupanţii ruşi vor să organizeze pe 9 mai o paradă a prizonierilor ucraineni, în Mariupol, oraşul-port de la Marea Azov, a anunțat Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din Mariupol.

Oficialul ucrainean susține că rușii intenţionează să îmbrace 2.000 de civili – pe care îi reţin în prezent în lagăre de filtrare, din zonă – în uniforme ale armatei ucrainene, urmând ca imagini cu aceştia să fie difuzate de televiziunile ruse.

Cel puţin o paradă a prizonierilor a fost orgagnizată de Rusia, în oraşul Donetsk, după ocuparea parţială a regiunii, în 2014 (foto).

„Aproximativ 2.000 de bărbaţi, care au fost luaţi în urmă cu patru săptămâni, de la Mariupol, au fost duşi într-un lagăr de filtrare, ce seamănă mai mult cu o închisoare, situat în satele Bezîmennoie şi Kazaţkoe (regiunea Doneţk).

Acestor bărbaţi li s-a spus că vor fi îmbrăcaţi în uniforme ucrainene, pentru a participa la aşa-numita «paradă a prizonierilor», la Mariupol, întrucât nu există suficienţi prizonieri reali, pentru o participare în masă”, a declarat Petro Andriuşcenko, într-o intervenţie televizată, preluată de agenţia de presă Ukrinform, potrivit Agerpres.

Ocupanţii, potrivit acestuia, se pregătesc intens la Mariupol de evenimentul de 9 mai, când în Rusia este celebrată Ziua Victoriei împotriva nazismului: cu ajutorul locuitorilor, care lucrează pentru hrană, oraşul este curăţat de moloz şi cadavre, de proiectilele neexplodate.

Ei au instalat chiar şi efigia unei femei cu steagul sovietic în centru, iar „curatori de la Moscova” au venit să supravegheze aceste pregătiri, mai spune el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri