Caută
Close this search box.

Scoția oferă 50.000 de lire sterline familiilor care se mută pe insulele sale

Scoția a anunțat că oferă 50.000 lire sterline familiilor indiferent de naționalitate, care se mută pe insulele ei, în încercarea de a crește numărul populației.

În câteva săptămâni va fi acordată prima compensație de genul acesta, în cadrul unei consultări cu guvernul scoțian.

Se vor oferi 100 de compensații, în valoare de 5 milioane de lire sterline, primele urmând să fie acordate „în vară”, a anunțat Guvernul scoțian, potrivit B1 TV.

Un parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest, Alasdair Allan, a declarat pentru The Times că: „Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendințelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensații îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și să-și facă o viață aici.”

Cu toate acestea, părerile despre această posibilitate au fost împărțite. De exemplu, democrat liberalul Liam McArthur a îndemnat guvernul să utilizeze suma de bani pentru a sprijini mai mult comunitățile existente.

„Nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, a spus el, adăugând că, printre alte probleme, populațiile insulare au conexiuni slabe de transport.

Noua schemă a atras deja atenția unui număr mare de persoane, iar unii dintre aceștia provin din zone îndepărtate, precum America de Sud, potrivit Digi24.ro.

 

5 răspunsuri

  1. As vrea și eu cu famila mea sa m-a mut in Scoția suntem foarte mulți dacă se poate sa m-a conctacteze cineva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri