Caută
Close this search box.

Secretarul general al ONU se va afla de 9 mai în Republica Moldova

antonio guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, va merge luni, 9 mai, în Republica Moldova unde intenţionează să se întâlnească cu refugiaţi din Ucraina, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Antonio Guterres urmează să se întâlnească cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu prim-ministrul Natalia Gavriliţă, după care va vizita, marţi, o tabără de refugiaţi ucraineni.

La 9 Mai, Rusia marchează cu parade fastuoase Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial, iar președintele Vladimir Putin este așteptat să transmită un „mesaj al apocalipsei” către Occidentul cu care se declară în conflict, potrivit agenției Reuters.

Aflată în cel mai periculos moment de la independența sa, Republica Moldova este vizitată intens de la invazia rusă în Ucraina de înalți oficiali internaționali, tocmai pentru ca aceștia să-și arate sprijinul și solidaritatea, cu atât mai mult cu cât mica țară, cu statut de neutralitate în Constituție, dar cu trupe ruse pe teritoriul său în regiunea separatistă Transnistria, a preluat peste 450.000 de refugiaţi de război din Ucraina.

Anul acesta, din cauza războiului din Ucraina, mulți privesc cu îngrijorare către Moscova pentru data de 9 Mai, când se marchează cu fast Ziua Victoriei, și există suspiciuni că Vladimir Putin – marcat de eșecul invaziei asupra țării vecine – ar putea face anunțuri grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri