Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au declanşat o acţiune comună de control al activităţii de comercializare en-gros a legumelor, fructelor şi produselor agroalimentare în 17 centre comerciale şi puncte de desfacere dedicate din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, conform News.ro.

”130 inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor controlează modul în care operatorii economici respectă legislaţia specifică.

Principalele aspecte vizate de acţiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerinţele de trasabilitate şi procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat şi persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează”, anunţă ANAF.

În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor şi produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achiziţiilor intracomunitare şi importurilor, corectitudinea actelor de provenienţă şi de însoţire a produselor şi corespondenţa cu realitatea a facturilor de achiziţie şi de vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.