Procurorii şi poliţiştii braşoveni cercetează, sub control judiciar, şapte persoane într-un dosar care vizează infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi organizare de lupte între animale. Speţa este instrumentată în colaborare cu Europol.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică de IPJ Braşov, poliţiştii de la investigaţii criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, au reţinut şapte persoane suspectate de infracţiuni financiare şi la adresa animalelor. Printre acestea se numără un tânăr de 18 ani din Braşov suspectat de 16 fapte de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Alţi trei bărbaţi din Braşov şi Sălaj, un cetăţean sârb, o femeie din Hunedoara şi una din Cehia au fost de asemenea reţinuţi pentru infracţiunea de organizarea de lupte între animale sau cu animale.

La expirarea ordonanţelor de reţinere, trei dintre suspecţi au fost puşi sub control judiciar de către procuror, iar ceilalţi patru au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, completul dispunând şi în cazul lor tot control judiciar.

Dosarul este instrumentat cu sprijinul Centrului European de Criminalitate Cibernetică din cadrul Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.