Caută
Close this search box.

Cornel Dinu a rămas fără certificat de revoluţionar

cornel dinu

Fostului fotbalist Cornel Dinu (73 de ani), ridicat după 1989 la gradul de general, pentru funcțiile deținute în cadrul fostei miliții comuniste, i-a fost retras certificatul de revoluționar cu rol determinant, de către forul competent cu emiterea acestor acte.

Decizia a fost luată de Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist Instaurat în România, în perioada 1945-1989 (SSR), printr-un decret emis pe 31 mai 2022.

Actul semnat de SSR va trebui confirmat de către Curtea de Apel București. Până la sentința definitivă, Cornel Dinu va continua să încaseze lunar o indemnizație de 2.000 de lei, va avea transport gratuit și scutire de la plata anumitor dări către statul român.

Titulatura lui Dinu a fost contestată de revoluționarul Marian Moroșanu, iar comisia de anchetă a analizat în detaliu documentele care au stat la baza emiterii titulaturii.

Dinu a declarat că a fost pe străzi alături de revoluționari, în București, în seara zilei de 21 decembrie 1989, conform Ziare.com.

Cornel Dinu, fost mare fotbalisst al clubului Dinamo Bucureşti al Ministerului de Interne, încadrat ca ofiţer de miliţie, pe timpul activităţi sportive şi după încheierea acesteia, a mai afirmat că „în dimineața zilei de 22 decembrie 1989 l-a convins pe domnul Ilie Năstase să plece în străinătate, pentru a putea fi cunoscute acțiunile din Timișoara și București, iar ulterior, de la aeroport, a plecat la Televiziune, unde la orele 14.30 a vorbit mulțimii, care se afla în curtea TVR.

După aceea, a făcut parte din comandamentul de la etajele 6 și 11 ale TVR, care aveau ca obiect inițierea și concretizarea acțiunilor revoluționare”.

„Comandamentele” acestea au avut un rol de terminant, aşa cum se ştie acum public, în manipularea populaţiei, de către un grup de conspiratori aflat sub protecţia informativă a URSS, pentru a deturna Revoluţia Română şi a aduce gruparea lui Ion Iliescu în fruntea statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri