Update Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.

Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

O ședință a grupului PNL din Senat este programată în această dimineață pentru schimbarea lui Florin Cîțu de la conducerea instituției, potrivit unor informații obținute de TVR INFO.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și senatoarea Nicoleta Pauliuc sunt luați în calcul pentru ocuparea definitivă a funcției.

O ședință a senatorilor PNL este programată astăzi în vederea înlocuirii lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului.

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, ar urma să ocupare interimară funcția de conducere a Senatului până la sesiunea de toamnă.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și senatoarea Nicoleta Pauliuc sunt luați în calcul pentru ocuparea definitivă a funcției.

Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, președintele PNL, au avut poziții divergente după ce Cîțu a pierdut șefia partidului. Cîțu a criticat constant politicile guvernamentale și a atacat alianța nenaturală a liberalilor cu PSD și UDMR.

Florin Cîțu a pierdut luni și șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar, după ce i-a expirat mandatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.