Caută
Close this search box.

Gazprom întrerupe furnizarea de gaze către Orsted din Danemarca și Shell Energy din Germania

gaze din rusia

Producătorul rus de gaze Gazprom a întrerupt livrările de gaze către compania daneză Orsted și către Shell Energy pentru contractul de furnizare de gaze în Germania, invocând neefectuarea plăților în ruble de către aceste companii, scrie Reuters.

Gazprom a întrerupt deja livrările către traderul olandez de gaze GasTerra, precum și către Bulgaria, Polonia și Finlanda, după ce acestea au refuzat să plătească gazul în ruble rusești, așa cum a cerut Moscova ca răspuns la sancțiunile occidentale.

Companii germane, italiene și franceze au declarat că se vor angaja în schema de plată a Moscovei pentru a se asigura că pot menține livrările.

Bundesnetzagentur, autoritatea de reglementare a rețelelor din Germania, a declarat miercuri că Shell Europe aduce doar volume mici de gaze, care ar putea fi obținute de la alte părți.

Fluxul de gaze naturale către Danemarca prin Germania a rămas stabil miercuri, au arătat datele operatorului danez de sistem Energinet.

Nu există o conductă de gaze direct din Rusia către Danemarca, iar cumpărătorii danezi au opțiunea de a cumpăra din alte surse decât Gazprom, a declarat Agenția daneză pentru energie.

Furnizarea de gaze prin Ucraina, o rută cheie de export a Gazprom către Europa, a continuat miercuri la 41,2 milioane de metri cubi, în ușoară scădere față de volumele de marți.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri