Caută
Close this search box.

Începe judecarea pe fond în dosarul de corupţie al lui Nicolae Bănicioiu

nicu Bănicioiu

Magistraţii de la Instanţa supremă au decis, miercuri, începerea judecării pe fond în dosarul în care Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii şi al Tineretului şi Sporturilor, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Bănicioiu este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de euro de la oameni de afaceri, în legătură cu numirea unor manageri de spital şi derularea unor contracte din bani publici.

Judecătorii au constatat că rechizitoriul, probele şi actele de urmărire penală întocmite de DNA în cursul urmării penale sunt legale, fiind dispusă începerea judecăţii faţă de Nicolae Bănicioiu şi complicea acestuia, Cătălina Alexandra Furtună, potrivit Agerpres.

La un termen anterior, magistraţii au decis scoaterea de la dosar a unor probe neconforme cu referire la Cătălina Alexandra Furtună, respectiv ordonanţele prin care a fost autorizată folosirea unor colaboratori cu identitate protejată, dar şi a interceptărilor.

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2021 pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Cătălina Alexandra Furtună, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri