Preşedintele democrat Joe Biden intenţionează să candideze la un al doilea mandat la Casa Albă, peste doi, confirmă o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei americane, Karine Jean-Pierre, în contextul unor zvonuri şi după ce mai mulţi aleşi şi lideri din cadrul Partidului Democrat şi-au exprimat în ultmele zile rezerva faţă de o nouă candidatură a şefului statului, care împlineşte 80 de ani în noiembrie.

”Ca să fiu clară: aşa cum a spus preşedintele în mai multe rânduri, preconizează să candideze în 2024”, scrie luni, într-un mesaj postat pe Twitter, Karine Jean-Pierre, reiterându-şi o declaraţie în acest sens într-o conferinţă de presă.

Ea face aceste declaraţii după ce presa americană a scris despre îngriorări în cadrul Partidului Democrat cu privire la o nouă candidatură a lu Joe Biden.

Exercitarea ”preşedinţiei este o muncă foarte obositoare, iar realitatea dură este că preşedintele va fi mai aproape de vârsta de 90 de ani decât de vârsta de 80 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat”, declara The New York Times (NYT) David Axelrod, unul dintre strategii campaniei electorale a lui Barack Obama în 2008 şi 2012.

Americanii nu prea laudă prima jumătate a preşedinţiei lui Joe Biden.

Anchete de opinie arată că ei îi sunt rareori favorabili, iar alegerile de la jumnătate de mandat, prevăzute în toamnă, s-ar putea dovedi complicate.

Astfel, mai mulţi lideri democraţi şi-au exprimat rezerva, inclusiv progresista Alexandria Ocasio-Cortez.

”Cred că (Joe Biden) a făcut o treabă foarte bună până acum (…). Iar dacă va candida din nou, vom vedea”, declara ea duminică la CNN, fără să-şi exprime în mod deschis susţinerea faţă de o nouă candidatură a lui Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.