Caută
Close this search box.

Moşteanu (USR): Să îi numeşti tiriplici pe toţi cei care susţin cota unică înseamnă nu înţelegi nimic din economie

ionuţ moşteanu

Mediul privat ţine în spate întreaga economie a statului, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, care consideră că cei care îi numesc tiriplici pe toţi cei care susţin cota unică arată că nu înţeleg nimic din economie.

„Domnule Marcel Ciolacu, câte ore aţi lucrat la privat? Să îi numeşti „tiriplici” pe toţi cei care susţin cota unică arată că nu înţelegi nimic din economie. Ar fi şi greu, în condiţiile în care primul loc de muncă a fost la vârsta de 34 ani – şi atunci în propria „firmă”.

Ar fi şi greu să vrei altceva decât noi taxe, atunci când toată viaţa ai trăit din sinecuri la stat. Mediul privat ţine în spate întreaga economie a statului. Din banii plătiţi de privaţi, Marcel Ciolacu a încasat salariul zeci de ani”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

El a adăugat că nu există nicio reacţie din partea liberalilor pe marginea declaraţiilor făcute luni de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Aţi văzut vreo reacţie din partea PNL? Acel partid care încă se pretinde „liberal”, dar e sub papucul socialiştilor. Sugestie: faceţi congres de schimbare a numelui. Scoateţi cuvântul „liberal” din numele partidului”, a spus deputatul USR.

Moşteanu mai susţine că „Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină.

„Nu de plafonarea preţului la carburanţi avem azi nevoie, ci de măsuri urgente care să scadă preţul. Nu e normal să plătim 9 lei pe benzină, în condiţiile în care aproape jumătate din preţul plătit îl reprezintă TVA şi accize. Taxele. Domnule Marcel Ciolacu, lăsaţi declaraţiile populiste. PSD şi PNL au ocazia să arate că vor scăderea preţului la carburanţi”, a susţinut Ionuţ Moşteanu.

El a făcut un apel către liderii celor două partide să introducă pe ordinea de zi proiectul USR de scădere a TVA-ului de la 19% la 5% şi să îl voteze.

„Tăiaţi şi din accizele imense la carburanţi, aşa cum v-aţi lăudat la începutul lui februarie. Atunci aţi anunţat toată presa că „e oficial, acciza se reduce cu 50%”. Măsură la care aţi renunţat a doua zi. Preţ benzină azi: 8.62 lei/litru.

Cât am plăti fără TVA şi accize? 5.35 lei/litru. Preţ motorină azi: 9.18 lei/litru. Cât am plăti fără TVA şi accize? 5.98 lei/litru. Soluţia e simplă. Adoptaţi proiectul USR. Scădeţi TVA şi accizele. Nu plafonarea”, a argumentat deputatul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat luni că nu se mai poate continua cu actualul Cod fiscal, „care funcţionează ca în Evul Mediu”, prin „bule papale”, şi a adăugat că s-a săturat ‘să apară tot felul de tiriplici care îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, cât de bună e cota unică”.

El a susţinut că îşi doreşte o societate normală, justă, în care efortul este unul comun.

„M-am săturat. S-au „rezolvat” pensiile speciale în 30 de zile, eu n-am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale – ne-a zis şi CCR-ul – trebuie venit cu o impozitare progresivă în funcţie de venit şi să închidem acest subiect în România.

M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei „viitorul luminos” şi cât de bună este cota unică, care nu mai există în România – e o mutaţie cu o excepţie”, a adăugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, este necesară o plafonare al preţului carburanţilor, cu o marjă de profit.

„Eu vreau în continuare să ne aşezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculaţii, cum este acum zona de carburanţi. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a preţului în limite şi să aibă toate companiile o marjă de profit.

Dar nu se poate să rămânem şi să avem reacţie – cum are Consiliul Concurenţei – după 5 ani sau 3 ani de zile. Ori suntem nişte oameni responsabili politic, şi ne-am implicat în acest act de guvernare ca să facem viaţa oamenilor mai bună şi să intervenim într-un moment de criză, ori nu putem construi nimic şi cu asta basta!”, a subliniat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri