Caută
Close this search box.

Poetul Dan Micea Cipariu citeşte la V.I.P.

Marți, 14 iunie 2022, de la ora 22.00, în a doua zi a ediției a XV-a a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, Dan Mircea Cipariu are o lectură publică în cadrul proiectului exclusivist, V.I.P. – Vin. Intimitate.

Poezie chiar în spațiul în care se va construi, în curând, G53 – primul teatru construit împreună (Calea Griviței nr. 53).

Într-un decor luminat de un sfeșnic cu 12 brațe, începând de luni, 13 iunie 2022, și până sâmbătă, 18 iunie 2022, în fiecare seară, între orele 22.00 – 23.00, doar 12 spectatori vor putea rezona cu poeziile citite de 6 poeți români contemporani – Nora Iuga (luni, 13 iunie 2022), Dan Mircea Cipariu (marți, 14 iunie 2022), Gabriela Toma (miercuri, 15 iunie 2022), Claudiu Komartin (joi, 16 iunie 2022), Rozana Mihalache (vineri, 17 iunie 2022) și Florin Iaru (sâmbătă, 18 iunie 2022).

Amfitrionii proiectului V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie sunt Chris Simion – Mercurian și Dan Mircea Cipariu, relatează Agenţia de Carte.

Pentru ediția a XV-a UNDERCLOUD, Dan Mircea Cipariu a făcut un exercițiu de întoarcere în timp: ”La 15 ani, eram în plină Epocă Ceaușescu, adică în anul 1987, când Biserica Sfânta Vineri – Hereasca, datând din 1645, a fost demolată de comuniști și când echipa de handbal a României a cucerit pentru a șasea oară consecutiv titlul de campioană mondială. Îl visam pe Ceaușescu pe care îl rugam să scoată cartelele de la carne, zahăr și ulei și să ne dea voie să avem ceaiuri și discotecă în liceu sâmbăta până la ora 21.00, nu până la ora 17:00, cum era. Slavă Domnului că aveam multă vitalitate și multe vise de mărire poetică și teatrală. Atunci am mers la Cenaclul Săgetătorul de la Liceul Lazăr, condus de regretatul profesor Tudor Opriș. La Săgetătorul s-au legat prieteniile mele literare pe viață cu Bogdan O. Popescu, Sorin Gherguț, Dan Pleșa, Dan Podaru și Alexander Baumgarten. Și tot la 15 ani, am fost selectat în Grupul de Teatru Eveniment al Ansamblului Artistic al U.T.C. (actuala “Tinerime Română”), condus de regizorul Grigore Popa și actorul Constantin Fugașin. Așa am ajuns să joc într-un spectacol după “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, “Întâmplări din cartierul Soho”, cu muzicile extraordinare ale lui Eugen Mihăescu de la Krypton, cu niște colegi minunați precum Carmen Papa, Marinela Chelaru, Mihaela Mihai, George Ivașcu, Andrei Duban, Nicolae Botezatu, Nicu Predica sau Jean Paler. La 15 ani, entuziasmul meu, în ciuda dictaturii comuniste, se traducea chiar cu “drumul către zei”, zeii ficțiunii, ai poeziei și ai ieșirii din cotidianul cenușiul de atunci. Sunt încă pe acest drum către zei!

Intrarea la cele 6 evenimente V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie se face numai pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile, care pot fi solicitate la adresa de email undercloudfest@gmail.com. Rezervarea locului este confirmată doar după primirea răspunsului de la organizatori.

Programul integral al festivalului poate fi găsit pe www.undercloud.ro.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și AFCN (Administrația Fondului Cutural Național) și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, ARCUB și Cartierul Creativ.

Parteneri UNDERCLOUD: Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Persil, Kasper, Theatrum, MECENA.ART, Gavrilă, Borțun și Asociații, Librăria Bizantină, Cotescu, Stroe și Asociații, Editura Trei, Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române, UNArte, J`ai Bistrot, Grivița 53, Black Habit, Biserica Sfinții Voievozi, UNITER. Vinul și apa sunt oferite de Aqua Carpatica și Sâmburești.

Partenerii media ai festivalului sunt: Rock FM, Magic FM, Itsy Bitsy, AgențiadeCarte.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, DC News, Munteanu Recomandă, Zile și Nopți, IqAds, Liternet, Lateatru.eu, cult-ura.ro, modernism.ro, B365.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri