Caută
Close this search box.

România ratează calificarea la barajul pentru CM Under-20

Selecţionata României a fost învinsă dramatic de Slovacia cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, la Trnava, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal Under-19 din Slovacia, ratând astfel calificarea la barajul pentru Cupa Mondială Under-20.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Adam Griger (90+5), care a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Robert Popa după lovitura de cap a lui Dominik Holly.

Tricolorii se calificau la baraj cu un rezultat de egalitate, însă au tratat cu superficialitate o serie de şanse în atac, în faţa unei echipe inferioare, care însă a crezut în şansa ei până în ultima secundă, potrivit Agerpres.

Slovacii au fost mai buni în finalul primei reprize, când Holly (43) a fost aproape de reluare la centrarea lui Kopasek din lovitură liberăm, iar Gazi (45+1), scăpat din marcaj, reluat pe lângă portară din careu.

Gazdele au început mai bine şi repriza secundă, dar Popa a reţinut şutul-centrare trimis de Gazi (53) la colţul scurt.

România şi-a creat ocazii bune, dar Radaslavescu (55) a tras de la 18 metri, pe centrul porţii, iar Hrdina (57) a prins şutul lui Ciuciulete, după un corner.

Slovacii au arătat mai multă energie şi Popa a trebuit să se remarce în câteva rânduri: l-a blocat in extremis pe Kopasek (58), a respins salvator lovitura de cap a lui Holly (69), a apărat cu piciorul mingea trimisă de Misovic (74) şi a reţinut şutul lui Sauer (90).

Echipa antrenată de Adrian Văsîi a acordat prea multe faze fixe slovacilor, iar aceştia au reuşit să facă diferenţa.

România a încheiat participarea cu trei înfrângeri, toate la limită, 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franţa şi 0-1 cu Slovacia, ocupând ultimul loc în grupă.

Franţa a învins Italia cu 4-1 şi a câştigat grupa, cu 9 puncte, urmată de Italia, 6 puncte, Slovacia, 3 puncte, România, 0 puncte. Franţa şi Italia s-au calificat în semifinale, iar Slovacia va juca un baraj cu a treia clasată în Grupa B pentru calificarea la Cupa Mondială Under-20 din Indonezia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri