„N-am putut să dorm” şi „camera mea a fost prea zgomotoasă” – se numără printre plângerile primite de la clienţi de care hotelierii se tem cel mai mult, însă pentru fraţii Riklin acesta este tocmai scopul celei mai recente instalaţii artistice a lor, un hotel de zero stele, relatează Reuters.

Camera de hotel a artiştilor conceptualişti elveţieni constă în esenţă dintr-un pat dublu, pe o platformă, cu două noptiere şi veioze. Nu există pereţi, tavan sau uşi, care să ofere intimitate sau adăpost, scrie Agerpres.

Cei doi au înfiinţat camera de hotel de zero stele pe marginea unui drum, lângă o benzinărie din satul Saillon, în cantonul Valais, din sudul Elveţiei.

Intenţia a fost de a-i determina pe oaspeţi să se gândească la problemele cu care se confruntă lumea şi de a-i inspira să acţioneze în mod diferit, după cum au explicat fraţii gemeni.

Ei au mai creat paturi similare în locuri idilice, însă aceasta este prima lor cameră „anti-idilică”.

„Nu somnul este important”, a explicat Frank Riklin. „Ceea ce este important este să reflectăm asupra situaţiei actuale din lume. A sta aici este o declaraţie despre necesitatea unor schimbări urgente în societate”, a adăugat artistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here