Caută
Close this search box.

Un virus care provoacă o boală gravă, găsit în canalizare

Mai multe poliovirusuri relaţionate genetic au fost detectate în probele colectate din canalizarea de la Londra între februarie și mai, a anunțat miercuri Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie (UKHSA – UK Health Security Agency).

Poliovirusul detectat în ape uzate este cel de tip 2, potrivit sursei citate de Digi24. Transmiterea poliomielitei se realizează interuman, pe cale fecal-orală, prin ingerarea alimentelor sau a apei contaminate cu materii fecale (în care virusul e prezent timp îndelungat), sau aeriană, prin picaturi (virusul fiind prezent în secrețiile nazo-faringiene).

O anchetă va încerca să stabilească amploarea răspândirii virusului care provoacă poliomielita în comunitate. Agenţia sanitară britanică presupune că virusul detectat acum a fost adus de o persoană venită din străinătate, din ţări precum Afganistan, Pakistan sau Nigeria, şi care a infectat alte persoane.

Agenția pentru Siguranța Sănătății a emis și un avertisment prin care a transmis celor din domeniul sănătății să raporteze apariția oricărui caz considerat suspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri