Şeful adjunct al Statului Major Interarme belarus, generalul-maior Ruslan Kosîghin, a declarat că, în cazul unor provocări occidentale, forţele belaruse vor ataca în principal infrastructura Poloniei, relatează agenţia BelTA, citată de European Pravda.

”Teritoriul Poloniei, precum şi al Satelor Baltice, se transformă într-un teren de testare, în care Statele Unite intenţionează să declanşeze un alt conflict sângeros în Europa, împotriva Federaţiei Ruse şi a aliaţilor săi”, a declarat Ruslan Kosighin.

El a subliniat desfăşurarea de exerciţii militare, precum şi ”încercări ale unor politicieni polonezi de a iniţia individual întoarcerea aşa-ziselor teritorii native poloneze, care reprezintă regiunile de vest ale Ucrainei şi Belarusului”.

Şeful adjunct al Statului Major Interarme belarus a numit toate acestea ”pregătiri pentru desfăşurarea operaţiunilor militare spre est”, pe fondul ”degradării ţărilor din vestul Europei şi a pierderii efective a independenţei lor, în procesul de luare a deciziilor”.

”În acelaşi timp – şi acest lucru ar trebui să fie înţeles în primul rând de leadershipul polonez – în cazul unui conflict, teritoriul Poloniei, cu infrastructura sa militară, devine o ţintă prioritară a atacului, respectiv centre de luare a deciziilor, elemente ale sistemului de control, punctele de desfăşurare permanentă a Forţelor Armate Naţionale, arsenalele şi bazele, precum şi obiectele critice ale economiei lor şi infrastructura de transport”, a spus Kosighin.

El a concluzionat că ”Occidentul ar trebui să înţeleagă clar” că răspunsul Belarusului la orice provocări armate va fi ”cu siguranţă adecvat şi dur”.

Anterior, autoproclamatul preşedinte al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că nu vrea să lupte împotriva Ucrainei şi se presupune că Kievul este cel interesat de intrarea directă a Belarusului, în război.

De asemenea, Lukaşenko a acuzat Ucraina că a lansat rachete pe teritoriul Belarusului şi a ordonat armatei belaruse să ţintească centrele de decizie din capitalele oponenţilor Minskului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.