Caută
Close this search box.

Boris Johnson i-a conferit premiul Churchill lui Volodimir Zelenski

Premierul britanic Boris Johnson i-a conferit marţi preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski premiul Sir Winston Churchill pentru performanţele de lider, relatează dpa.

Zelenski a participat prin videoconferinţă la ceremonia din Downing Street 10 – reşedinţa oficială a prim-ministrului de la Londra -, unde Johnson a afirmat că Churchill „ar fi izbucnit în urale şi probabil ar fi şi lăcrimat” când şeful statului ucrainean a cerut „muniţie, nu o ocazie” cu care să plece de la Kiev când a început invazia rusă.

Premierul a mai spus că îşi poate imagina spiritul lui Sir Winston însoţindu-l pe Zelenski şi „făcându-şi loc cu bastonul” prin toate încercările, potrivit Agerpres.

La eveniment au asistat membri ai familiei fostului prim-ministru care a condus Marea Britanie în timpul celui de-al doilea război mondial şi ai Societăţii Internaţionale Churchill”.

Zelenski a declarat că este extrem de onorat de premiul primit şi că „Ucraina nu a fost lăsată singură după 24 februarie, i-am avut alături pe cei care ne-au ajutat, care şi-au amintit în vremurile cele mai întunecate ce este onoarea şi care nu s-au gândit să renunţe la luptă – despre tine e vorba, Boris.

Premiul este şi al tău, iar aceasta este manifestarea rolului nostru de lideri ai ucrainenilor, ai britanicilor şi ai celor care nu îşi cedează libertatea nici premiul Churchillunui tiran”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri