Caută
Close this search box.

Cercetătorii belgieni sunt interesaţi cum răspund porcii la muzică

porcii

Cercetătorii din Belgia investighează afirmațiile unui fermier, care pretinde că genuri muzicale diferite afectează comportamentul porcilor săi, relatează Reuters.

Piet Paesmans spune că a observat prima dată fenomenul când fiul său a început să cânte o melodie, în timpul unei proceduri de inseminare care mergea greu, porcii părând entuziasmați și începând să dea din coadă.

„M-am gândit că e ceva prea tare de trecut cu vederea și că ar trebui să încercăm asta și cu ceilalți porci”, a declarat Pasemans, pentru agenția Reuters, într-un interviu acordat de la ferma sa aflată la jumătatea distanței dintre capitala Bruxelles și granița cu Olanda, informează HotNews.

Fermierul afirmă că ulterior a creat un playlist pentru animale, care coincide cu diferitele părți ale zilei, punându-le animalelor muzică energetică când vrea ca ele să fie active și cântece de leagăn, la sfârșitul zilei.

„Melodiile dance vesele sunt cele mai mari hituri. Ei încep să dea din coadă când sunt cu adevărat dinamice și încep chiar să danseze și să se distreze. Muzica rock este prea tare, nu le place”, spune Pasemans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri