Caută
Close this search box.

Cinci persoane ucise și alte 16 rănite în Chicago, în timpul paradei de 4 iulie VIDEO

Cinci persoane au fost împușcate și ucise la Chicago, luni, în timpul unei parade dedicate zilei Independenței SUA, 4 iulie. Alte 16 persoane au mai fost împușcate, potrivit poliției, relatează NBC CHICAGO.

Poliția a anunțat că se confirmă 5 decese, iar 16 persoane au fost trimise la spital.

Mai multe persoane au fost împușcate de-a lungul unui traseu al paradei de 4 iulie, în suburbia de nord Highland Park, luni dimineață (ora Americii), în ceea ce oficialii legii au numit o ”situație cu împușcător activ”, anunță presa americană.

S-a raportat că trăgătorul este încă activ imediat după ora 11 a.m. Surse au spus că persoana ar putea trage din vârful unei clădiri înalte, potrivit TVR.

Traseul paradei era lângă Central Avenue și Second Street. La locul tragediei au sosit numeroase mașini de poliție și pompieri.

Larry Bloom, localnic, care era la paradă când au început împușcăturile, a spus pentru NBC Chicago, că la început spectatorii au crezut că sunetul „popping” face parte din paradă.

„Ai auzit ca un „pop, pop, pop” și cred că toată lumea s-a gândit că poate este un afișaj pe unul dintre flotoare și apoi s-a deschis”, a spus Bloom.

„Am țipat și oamenii țipau”, a spus Bloom. „Ei au intrat în panică și doar se împrăștiau. Știi, era chiar deasupra noastră.”

Reprezentantul american Brad Schneider a spus că el și echipa sa de campanie se adunau la începutul paradei când au început împușcăturile.

Orașul Highland Park a furnizat foarte puține informații despre incident într-o postare pe Facebook chiar înainte de 10.45 a.m., spunând doar că parada de 4 iulie, din oraș, a fost anulată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri