Caută
Close this search box.

CTP spune că sportul din Rusia e cel mai ghiftuit cu doping din lume

ctp

Cristian Tudor Popescu (CTP) consideră sportul din Rusia ghiftuit cu doping. Afirmaţia este făcută în contextul atitudinii antrenorului de handbal Evgheni Trefilov, faţă de Daria Kasatkina.

„Trefilov este antrenorul sovietic tipic, îl poți întâlni și la hocheiul, și la fotbalul, și la atletismul, și în federațiile oricărui alt sport din țara vecină și prietenă. Este, înainte de orice, politruc sau kaghebist. „Sportul este politică”, mârâie Evgheni Trefilov.

„Acum există o presiune asupra noastră. Trebuie să se decidă toți sportivii ce vor să facă, trebuie să aleagă”.

Și sportivii, marii campioni ruși de ieri și de azi, au decis – tac mâlc sau cuvântează ca gimnasta coloneleasă, sau invers, Svetlana Horkina.

Sportul este politică? Pentru Rusia, care tânjește să fie din nou URSS și ceva bonus, sportul a fost dintotdeauna chiar mai mult decât politică, a fost război. Orice competiție sportivă este pentru statul rus o „operațiune specială”, în care ceilalți concurenți, mai cu seamă occidentalii, sunt dușmani care trebuie călcați în picioare de ruși, rasa supremă a planetei (Evgheni înseamnă, la origini, în greacă, ins aparținând unei rase superioare). O medalie, un titlu pierdut este o înfrângere în marele război Rusia-restul lumii.

Orice mijloace sunt bune pentru ca asta să nu se întâmple: sportul rusesc este cel mai ghiftuit cu doping din lume, prin grija atentă a statului. Sportivii sunt amenințați, terorizați să câștige, că altfel sunt trădători de țară.

Oficialii ruși, de câte ori au ocazia, recurg la mârșăvii, multe pe față, pentru a dezavantaja „inamicul”. Poate că deschiderea porților stadionului Lujniki, la Olimpiada de la Moscova, 1980, pentru a se crea un curent de aer portant când arunca sulița un rus, să fie o legendă.

Dar manoperele prin care Nadiei Comăneci i-a fost luată pur și simplu medalia de aur la individual compus și dată rusoaicei Davîdova, la aceeași Olimpiadă, de către un juriu de arbitre din URSS, Polonia, Cehoslovacia, Bulgaria (occidentalii refuzaseră participarea) sunt istorie și rămân emblematice”, a scris CTP, pe Facebook, conform Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri