DNA a cerut Curții de Apel București să sesizeze Curtea de Justiție a UE, în dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea este judecată pentru corupție, potrivit portalului instanței.

Curtea va lua o decizie pe 5 iulie 2022.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au cerut instanței să întrebe Curtea de Justiție a UE dacă trebuie să țină cont de deciziile CCR, privind prescripția, conform G4Media.

Dacă deciziile CCR privind prescripția s-ar aplica așa cum solicită avocații, adică să retroactiveze, pe principiul legii penale celei mai favorabile, de la data intrării în vigoare a primei decizii CCR, privind prescripția, din 25 iunie 2018, până la data intrării în vigoare a noului Cod penal, 1 februarie 2014, atunci dosarul ar fi prescris din anul 2019.

În Dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, infracţiuni presupus comise în anul 2011.

Traficul de influenţă se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani, potrivit vechiului Cod Penal, şi de la 2 la 7 ani, potrivit noului Cod Penal, iar spălarea de bani de la 3 la 12 ani, pe vechiul cod, şi de la 3 la 10 ani, pe noul cod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.