Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că începe demersurile pentru extinderea reţelei de tramvai din Bucureşti.

„Azi s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice documentaţia pentru achiziţia studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale oraşului.

Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărţiţi în patru loturi”, a mai precizat edilul. Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuţie de 9 luni, pentru fiecare lot.

„Am început demersurile pentru extinderea reţelei de tramvai din Capitală. Azi s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice documentaţia pentru achiziţia studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale oraşului.

Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărţiţi în patru loturi”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
El a prezentat şi loturile respetive.

„Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piaţa Unirii (da, vom avea tramvai prin Piaţa Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri).

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est şi cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chişinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Haţeganu – Şos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Graţioasa şi complexul comercial Băneasa, iar lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum”, a completat edilul general.

Primarul general a adăugat că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuţie de 9 luni, pentru fiecare lot.

„Aşteptăm depunerea ofertelor până pe data de 23 august”, a mai spus Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.