Petre Daea va prelua ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu.

Conducerea PSD a votat în şedinţa Consiliului Politic Naţional ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat surse social-democrate, pentru News.ro.

Adrian Chesnoiu a demisionat în urma cererii DNA, de ridicare a imunităţii parlamentare, pentru trafic de influenţă, aminteşte News.ro.

Printre numele vehiculate se află actualul preşedinte al comisiei de Agricultură, deputatul Florin-Ionuţ Barbu, Daniel Botănoiu sau Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii din perioada Dragnea.

Petre Daea este membru al PSD de peste 15 de ani şi a mai condus ministerul Agriculturii, în 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase, fiind considerat un apropiat al acestuia.

A fost parlamentar PSD iar după câştigarea alegerilor de către PSD, în 2017, a fost ministru al Agriiculturii în guvernele conduse de Sorin Grindeanu, (ianuarie până îni unie 2017), Mihai Tudose, (iunie 2017 – ianuarie 2018 ) şi Viorica Dăncilă ( ianuarie 2018 – noiembrie 2019).

Inginer agronom de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Agronomiei din Timişoara, în 1973, iar în perioada 1982-1983 şi-a luat doctoratul în agronomie.

Petre Daea a fost în perioada 1973-1980 inginer stagiar, şef de fermă şi apoi inginer la CAP Siseşti, din judeţul Mehedinţi.

Mai târziu, a devenit directorul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Industrie Alimentară (DGAIA) şi şeful adjunct al secţiei pentru probleme de Agricultură, la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.