Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că „rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate”. „(…) munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de «maraton fără sfârşit», un drum fără capăt”, susţine el, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei.

„Căutarea Adevărului şi a Dreptăţii fac parte din natura umană şi constituie un implacabil destin al umanităţii. De aceea, Justitia est fundamentum regnorum şi munca pentru construcţia «Catedralei Justiţiei» este nesfârşită. Rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate”, a afirmat Cătălin Predoiu, în mesajul transmis duminică.

Potrivit acestuia, „capacitatea Justiţiei de a face Dreptate depinde de foarte multe condiţionări, de la calitatea învăţământului juridic superior, a nivelului de pregătire a profesorilor şi absolvenţilor de Drept, până la raţionalitatea organizării instanţelor şi parchetelor şi calitatea legilor adoptate de Parlament. Lista acestor condiţionări ar putea continua şi cu alte provocări rămase la stadiul de deziderat. De aceea, munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de «maraton fără sfârşit», un drum fără capăt, un ideal care se cere permanent urmărit”.

„Îmi exprim încrederea că, în 2022, vom continua să marcăm progrese pe acest drum, pentru binele justiţiabililor, pentru binele tuturor! Succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituţionale ale statului, dar şi de disponibilitatea fiecărui profesionist implicat în actul de Justiţie. Cu toţii suntem datori să repunem Justiţia română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justiţiilor europene. Suntem în ceasul al 12-lea pentru a ne îndeplini acest obiectiv. De acest deziderat atârnă interese fundamentale ale cetăţenilor români şi ale statului român. La mulţi ani Justiţiei române!”, a transmis Predoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.