Caută
Close this search box.

Rusia încalcă imediat tratatul semnat ieri. Atac cu rachete asupra portului Odesa

odesa

Mai multe rachete au fost lansate de Rusia, spre portul Odesa. Două au lovit ținta, în timp ce două ar fi fost interceptate de sistemele antiaeriene ucrainene.

Cele două rachete rusești care au lovit sâmbătă portul Odesa nu au provocat pagube semnificative.

„A fost lovită o stație de pompare, iar cealaltă rachetă a provocat un mic incendiu, care a afectat casele din jurul portului, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, potrivit Reuters. Zona de depozitare a cerealelor nu a fost lovită”, a adăugat ea.

Nu au fost raportate victime.

Rachetele rusești au lovit sâmbătă infrastructura din portul ucrainean Odesa, a anunțat armata ucraineană, potrivit Reuters.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa, cu rachete de croazieră Kalibr; 2 rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană; 2 au lovit infrastructura portului”, a scris Comandamentul Operațional Sud, pe Telegram.

Pe rețelele de socializare circulă imagini ce surprind rachete de croazieră în zbor, altele în timp ce rachetele erau interceptate deasupra mării, iar în alte cadre se vede cum se ridică fum din portul Odesa, semn că unele rachete au ajuns la țintă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri