Caută
Close this search box.

Viktor Orban, nou atac la adresa Bruxellesului: Am crezut că ne-am tras doar un glonț în picior”

ungaria

Uniunea Europeană „și-a tras un glonț în plămâni” prin sancțiunile economice nechibzuite impuse Rusiei, care, dacă nu sunt retrase, riscă să distrugă economia europeană, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Creșterea bruscă a prețurilor la gaze și electricitate l-a forțat miercuri pe Orban să limiteze o plafonare – în vigoare de ani de zile – a prețurilor la utilități pentru gospodăriile cu un consum mai mare de energie, revenind asupra uneia dintre politicile economice emblematice ale sale.

„Inițial, am crezut că ne-am tras doar un glonț în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și gâfâie după aer”, a declarat Orban, care critică de multă vreme sancțiunile, într-un interviu acordat postului public de radio.

Orban a spus că Ucraina are nevoie de ajutor, dar că liderii europeni ar trebui să își reconsidere strategia, deoarece sancțiunile au provocat daune de amploare economiei europene fără a slăbi Rusia sau a aduce războiul care durează de luni de zile mai aproape de vreo rezolvare.

„Sancțiunile nu ajută Ucraina, însă, ele sunt rele pentru economia europeană și, dacă vor continua așa, vor ucide economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri