Administraţia Biden doreşte să evite ca tensiunile dintre Washington şi Beijing, generate de vizita americană la nivel înalt în Taiwan, să se transforme într-un conflict, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, informează miercuri Reuters.

Kirby a spus că preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, are dreptul să viziteze Taiwanul, dar a subliniat, de asemenea, că această călătorie nu constitue o încălcare a suveranităţii chineze sau a politicii americane de lungă durată „o singură Chină”.

„Ceea ce nu vrem este o escaladare (a tensiunilor) într-o criză sau conflict de orice fel”, le-a spus Kirby reporterilor într-un briefing de presă.”Nu există niciun motiv să amplificăm asta”, a adăugat el.

Citeşte şi: Nancy Pelosi, după ce vizita sa în Taiwan a enervat Beijingul

Nancy Pelosi a sosit marţi seară în Taiwan, într-o călătorie despre care a afirmat că demonstrează angajamentul neclintit al SUA faţă de insula revendicată de China, care a condamnat vizita, calificând-o drept o ameninţare la adresa păcii şi a stabilităţii în Strâmtoarea Taiwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.