China a anunțat că încetează exercițiile militare din jurul Taiwanului, dar a spus că „antrenamentul și pregătirile de război” vor continua, relatează The Guardian.

Beijingul a făcut acest anunț la scurt timp după ce și-a reafirmat angajamentul, printr-un document politic important, de a folosi forța împotriva Taiwanului dacă nu poate prelua controlul „prin mijloace pașnice”.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al forțelor armate chineze a spus miercuri că exercițiile au fost finalizate cu succes și „au testat în mod eficient capacitățile de luptă integrate ale trupelor”, potrivit presei de stat, citată de Digi24.

El a adăugat că China va continua să monitorizeze strâmtoarea Taiwan, să patruleze regulat zona și să rămână pregătită pentru luptă.

După ce președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul, săptămâna trecută, Armata Populară de Eliberare a Chinei a lansat exerciții militare de amploare cu muniție reală în șapte zone din apropierea Taiwanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.