Caută
Close this search box.

Întâlnire bilaterală Erdogan – Zelenski, la Palatul Potocki, din Liov. A urmat tripla cu Guterres

zelenski

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Palatul Potocki, din oraşul Liov (Lviv), în vestul Ucrainei, a transmis agenţia turcă Anadolu, citată de EFE.

Erdogan s-a deplasat cu avionul de la Ankara, până în oraşul polonez Rzeszow, la 80 kilometri de graniţa cu Ucraina, iar de acolo cu maşina, până la Liov, o călătorie de aproximativ 150 de km în total, potrivit agenţiei de presă turce.

După ce a depus o jerbă de flori la cimitirul-muzeu Lychakiv, una dintre cele mai impunătoare necropole din Europa, Erdogan s-a întâlnit cu Zelenski, cu puţin timp înainte de amiază, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale.

Erdogan a sosit în Ucraina însoţit nu doar de cinci miniştri – de Externe, al Apărării, Energiei, Agriculturii şi Comerţului – dar şi de Haluk Bayraktar, directorul general al companiei turce Baykar, fabricantul dronei Bayraktar TB2, una dintre armele pe care Ucraina le foloseşte cel mai eficient, pentru a opune rezistenţă agresiunii ruse.

Începând cu 13:00 GMT, cei doi preşedinţi s-au reunit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a discuta despre măsurile diplomatice destinate să pună capăt războiului Rusiei din Ucraina, precum şi despre situaţia îngrijorătoare de la Centrala Nucleară din Energodar, care în ultimul timp a fost vizată de atacuri, pentru care Rusia şi Ucraina se acuză reciproc.

De asemenea, s-a făcut o evaluare a programului privind exportul ucrainean de cereale, conform acordului semnat între Kiev şi Moscova, luna trecută, la Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri