Caută
Close this search box.

Senzații tari pentru miniștri. Va fi ”jale mare” la rectificare! (surse)

„Va fi jale” la unele ministere la rectificarea bugetară, spun surse guvernamentale, calculele de la Executiv fiind însă departe de a se fi finalizat.

O parte din miniștrii care speră să primească fonduri suplimentare „vor avea o mare supriză la rectificare” pentru că se vor confrunta cu o reducere a alocărilor bugetare, potrivit surselor citate.

„Va fi jale la unele ministere”, au adăugat sursele guvernamentale.

Analiza execuției bugetare și calculele pentru rectificarea bugetară le face, teoretic, Ministerul Finanțelor, însă deciziile politice legate de împărțirea fondurilor și prioritizarea cheltuielilor se iau în ședințele coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat recent că o decizie finală privind rectificarea âva fi luată până la jumătatea lunii august, subliniind că sumele se vor distrubui în funcție de execuţia bugetară în prima jumătate a anului şi în funcție de modul în care s-au desfăşurat investiţiile.

Se va ține cont, la împărțirea fondurilor, de încă un indicator: reducerea cheltuielilor cu 10% la bunuri şi servicii, decizie asumată de coaliția de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri