Caută
Close this search box.

Un bebeluș declarat în moarte cerebrală a început să respire câteva săptămâni mai târziu. Cazul a declanșat verificări ale testelor cerebrale în Marea Britanie

Specialiștii din Marea Britanie verifică testele și procedurile prin care o persoană este declarată în moarte cerebrală, după un caz care a șocat lumea medicală.

Un bebeluș care fusese declarat în moarte cerebrală și urma să fie deconectat de la sistemele de susținere a vieții a început să respire, scrie Sky News.

Medicii de la Academy of Medical Royal Colleges (AOMRC) rescriu îndrumările privind testarea trunchiului cerebral, criteriile legale utilizate de spitale pentru declararea morții cerebrale și întreruperea tratamentului de susținere a vieții la cei cu leziuni cerebrale severe, relatează TVR.

Un medic specialist a declarat, joi, la o audiere la Înalta Curte că a fost „șocat” când un bebeluș care fusese declarat în moarte cerebrală, în urma a două teste, a început să respire singur după două săptămâni.

Ventilarea copilului de patru luni a continuat și după declararea morții acestuia deoarece exista o dispută juridică în derulare.

În iulie, medicii care îl tratau într-un spital din Londra au fost forțați să anuleze diagnosticul de moarte clinică după ce o asistentă a observat că micuțul avea o respirație ritmică independentă.

Magistratul care a judecat cazul a declarat că situația prezentată este șocantă chiar și pentru cei cu experiență, în aceste cazuri și a declarat testul prin care s-a efectuat declararea morții cerebrale „nefiabil”.

Medicul audiat a mai spus: „am continuat să ventilam un copil mort”, „niciunul dintre noi nu a mai văzut asta până acum”.

„Trebuie să fie dincolo de înțelegerea părinților că medicii care se îngrijesc de copilul lor au făcut o eroare atât de oribilă”, a spus medicul. ”Pot să spun doar că îmi pare teribil de rău pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Medicul a subliniat că descrierera testului ar trebui schimbată pentru a include un avertisment cu privire la fiabilitatea sa.

Testul cerebral este un test clinic efectuat atunci când există dovezi clare de leziuni grave ale creierului care nu pot fi vindecate. Este o serie de mini-teste pentru a verifica funcțiile automate ale creierului, inclusiv reacția la lumina din ochi, apă rece ca gheața în ureche și o perioadă scurtă de oprire a ventilatorului pentru a vedea dacă un pacient încearcă să respire.

Un alt caz s-a petrecut în martie 2021 când Lewis Roberts, în vârstă de 18 ani, a fost declarat mort cerebral în urma unui accident rutier, dar a început să respire independent cu câteva ore înainte ca organele sale să fie extrase pentru donare. Astăzi este bine și poate chiar juca fotbal și baschet.

Un al doilea medic a declarat la Inalta Curte că, în ciuda dovezilor de la mii de pacienți, cazul copilului a arătat că există o problemă cu procesul de verificare a testului.

„Leziunile cerebrale au nevoie de timp pentru a le evalua pe deplin, pentru a înțelege ce este lezarea permanentă și care este temporară”.

„Condițiile preliminare ale testării trunchiului cerebral trebuie reconsiderate la copiii mai mici”, a spus el, înainte de a recomanda o perioadă mai lungă de observație în spital înainte de efectuarea unui test.

AOMRC a refuzat să comenteze, dar a confirmat potrivit Sky News că testul cerebral este acum în curs de revizuire și se așteaptă să aibă noi linii directoare în 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri