Caută
Close this search box.

Cseke: UDMR susţine o creştere salarială în administraţia locală, raportată la rata inflaţiei

cseke attila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, spune că UDMR susţine o creştere salarială raportată la rata inflaţiei în administraţia locală, având în vedere că în ultimii 4 ani aceasta nu a beneficiat de nici un fel de creştere salarială.

El a fost întrebat despre un vot dat în Senat, prin care s-a aprobat majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, de la 1 noiembrie 2022, respectiv a parlamentarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi locale, precum şi funcţionarilor publici care îi deservesc pe aceştia, urmare a unui amendament depus de doi parlamentari ai UDMR, în condiţiile în care tot miercuri Curtea Constituţională a admis sesizările USR şi a declarat neconstituţională legea prin care s-au mărit salariile din sistemul public, între care şi salariile demnitarilor.

„Am fost în şedinţă de Guvern, astfel încât această informaţie nu o am şi nu pot să o comentez. Altfel, pot să vă spun, ca şi idee, că pe administraţia publică locală în ultimii 4 ani nu a fost niciun fel de creştere salarială, nici măcar legată de inflaţie.

Vă spun punctul de vedere al UDMR. Deci, pe inflaţie, aşa cum toţi bugetarii au primit pe inflaţie o creştere salarială, pe inflaţie, este corect, din punctul nostru de vedere, ca administraţia locală să beneficieze de acelaşi principiu”, a declarat Cseke Attila.

Întrebat dacă şi parlamentarii ar trebui să beneficieze de aceste majorări, ministrul a precizat: „Nu cunosc amendamentul pe care-l invocaţi”.

Curtea Constituţională a admis sesizările USR, în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, au precizat pentru Agerpres oficiali ai CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri