Mişcarea rusă de opoziţie Vesna (Primăvara) a lansat un apel pentru un nou protest naţional care să se desfăşoare sâmbătă împotriva mobilizării parţiale pe care preşedintele Vladimir Putin a decretat-o, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

‘Mobilizarea se desfăşoară deja activ în toată ţara. În curând, mii dintre bărbaţii noştri vor fi trimişi pe front. Putem şi trebuie să ne pronunţăm contra!”, a îndemnat grupul de opoziţie, care a lansat şi pe Telegram apeluri pentru proteste de acest fel în aceeaşi zi după anunţul lui Putin.

Protestele de miercuri s-au încheiat cu 1.320 de arestări în oraşele din întreaga ţară, puţin mai mult de jumătate dintre persoanele reţinute fiind femei.

Majoritatea celor care au fost reținuți de poliție au primit între 5 și 14 zile de închisoare, iar tinerii bărbați au primit, chiar la secția de poliție, ordin de încorporare, o metodă de a descuraja acțiunile de protest.

Afirmând că preşedintele Putin doreşte să-i folosească pe ruşi drept ”carne de tun” în Ucraina, organizaţia Vesna admite că obiectivul ei este ”victoria împotriva regimului lui Putin” şi subliniază că pentru aceasta este nevoie să iasă în stradă cât mai mulţi oameni sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.