Caută
Close this search box.

România conduce Slovacia în Cupa Davis, după victoria splendidă a unui debutant

Echipa masculină de tenis a României conduce formaţia Slovaciei cu scorul de 1-0, după victoria splendidă a debutantului Nicholas David Ionel în faţa experimentatului Norbert Gombos, cu 6-7 (4), 7-5, 6-4, vineri, la Bratislava, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis.

Nicholas David Ionel (19 ani), cel mai bine clasat român la simplu în acest moment (283 ATP), s-a impus după trei ore şi 11 minute, în faţa unui adversar aflat în top 100, Gombos (32 ani, 99 ATP), potrivit Agerpres.

Ionel, care a reuşit anul acesta victorii de senzaţie în faţa spaniolului Roberto Carballes Baena şi a croatului Borna Coric, a ratat trei mingi de set în primul act, la 5-4, după care a cedat în tiebreak cu 6-7. În următoarele două seturi, Nicholas David Ionel a avut o evoluţie de metronom şi a reuşit să încline balanţa de fiecare dată după un break, în actul secund realizat la 5-5, iar în decisiv la 3-3.

Nicholas David Ionel a încheiat cu 3 aşi, 74% la punctele cu primul serviciu şi 58% la al doilea. Gombos a reuşit 7 aşi, a avut 69% la primul serviciu şi 57% la al doilea.

FOTO: sport.ro

În al doilea meci de simplu de vineri, Marius Copil (31 ani, 347 ATP) va primi replica celui mai bun jucător slovac al momentului, Alex Molcan (24 ani, 45 ATP).

La dublu, Marius Copil şi Victor Vlad Cornea vor evolua contra cuplului Lukas Klein/Igor Zelenay.

În ultimele partide de simplu, Nicholas David Ionel îl va întâlni pe Alex Molcan, iar Copil îl va înfrunta pe Gombos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri