Pentru prima dată în ultimii 10 ani, vaccinarea antigripală începe înainte de 1 octombrie, dată de la care se monitorizează virozele, pneumoniile și gripa sezonieră în țara noastră.

Deja o parte din doze, mai multe ca în alți ani, au ajuns la Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, de unde vor fi preluate de medicii de familie.

Persoanele în vârstă, cele cu boli cronice, copiii, femeile însărcinate și personalul medical sunt categoriile vulnerabile pentru care imunizarea antigripală este gratuită.

Vremea rece din această perioadă i-a determinat pe mulți oameni din Olt să întrebe deja când își pot face gratuit vaccinul antigripal. Și, pentru prima dată în mulți ani, acesta va fi administrat mai devreme.

Peste 25.000 de doze de vaccin antigripal tetravalent au ajuns în județul Brașov. Medicii de familie au fost anunțați să le ridice, potrivit TVR,

Peste 10.000 de persoane, aflate în categoriile de risc, se vor putea vaccina gratuit în următoarea perioada și în Caraș Severin.

Sunt și persoane care nu vor să-și facă vaccinul antigripal.

Pentru campania de vaccinare din acest sezon, Ministerul Sănătății a contractat 1 milion și jumătate de doze de vaccin antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.