Via Transilvanica, primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, este finalizat, după patru ani de amenajare, perioadă în care a adunat deja mii de turişti, români şi străini, şi va fi lansat oficial în 8 octombrie.

Lansarea va avea loc printr-un eveniment care va avea loc la Alba Iulia, oraş unde a fost şi lansarea simbolică a proiectului în Anul Centenarului Unirii, în iunie 2018.

„Via Transilvanica ajunge la final după o perioadă de 4 ani şi jumătate, ani ce se numără în kilometri, judeţe, regiuni, borne şi paşi. Fraţii Uşeriu, împreună cu echipa Tăşuleasa Social, au lucrat la amenajările acestui traseu, ce înfrăţeşte Putna de Drobeta-Turnu Severin, urmând ca luna viitoare, pe 8 octombrie, să lanseze oficial traseul în întregime. Odată cu această lansare, Via Transilvanica va deveni oficial primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara în diagonală, din nord-est, până în sud-vest la Dunăre. Astfel, ţara noastră se va alătura ţărilor care au trasee celebre care generează milioane de turişti anual”, se menţionează într-un comunicat.

Pentru a marca finalizarea tronsonului din Alba şi deschiderea oficială a traseului în întregime, fraţii Alin şi Tibi Uşeriu au plecat pe traseu, ei propunându-şi să parcurgă, pentru prima dată, drumul în întregime, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, urmând să ajungă pe data de 6 octombrie la Alba Iulia.

„Alin Uşeriu a plecat singur pe traseul la începutul lunii august, iar Tibi a pornit cu o echipă de 10 oameni, la începutul lui septembrie. Astfel, cel din urmă se află în prima alergare organizată pe Via Transilvanica. Dacă la început alergau alături de Tibi 10 persoane, acum au rămas doar jumătate care vor duce drumul până la final. Tibi îl va ajunge pe Alin din urmă în ultima zi de traseu şi o vor parcurge împreună, de asemenea, alături de doi biciclişti, Sergiu Pâca şi Traian Deleanu, care şi ei fac traseul integral”, precizează sursa citată.

Via Transilvanica este un proiect al organizaţiei Tăşuleasa Social, care desfăşoară acţiuni cu caracter educaţional, social, de mediu, cultural.

„Scopul Via Transilvanica este de a reinventa turismul (din zona rurală) a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil”, se mai arată în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.