Destinul României depinde esenţial de creşterea performanţei sistemului nostru de educaţie, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Colegiului Militar Naţional „Tudor Vladimirescu”, pe care el însuşi l-a absolvit în anul 1985.

El a avut mesaje separate pentru elevi, cărora le-a spus că sunt ”parte a unei generaţii care dovedeşte că ştie, vrea şi poate să facă performanţă”, pentru profesori, cărora le-a transmis că au în mâinile lor ”cea mai preţioasă avuţie a unei ţări: copiii”, dar şi pentru comandanţi, cărora le-a subliniat că le revine ”frumoasa datorie de a-i instrui pe cei mai tineri reprezentanţi ai Armatei”. Nicolae Ciucă s-a adresat şi părinţilor, cărora le-a dat asigurări în legătură cu copiii lor, despre care a afirmat că sunt pemâini bune.

”Sunteţi parte a unei generaţii care dovedeşte că ştie, vrea şi poate să facă performanţă. Că este creativă, că obţine rezultate remarcabile la olimpiade de studiu şi stabileşte noi recorduri în sport, că este implicată civic şi social.

Că se informează, pune întrebări şi caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calităţi la multe întâlniri avute cu tinerii. Continuaţi să fiţi curioşi, continuaţi să fiţi curajoşi, continuaţi să gândiţi cu mintea voastră!

Pentru că ştim cât de mare este potenţialul generaţiei voastre, venim cu soluţii pentru a asigura fiecărui copil şansa la o educaţie de calitate şi posibilitatea să se dezvolte în domeniile în care simte că poate şi vrea să fie bun”, a afirmat premierul, în discursul rostit la Colegiului Militar Naţional Tudor Vladimirescu, informează News.ro.

El a admis că este nevoie de creşe, grădiniţe, şcoli, licee, universităţi moderne, precizând că sunt alocate resurse pentru construcţia unor noi astfel de unităţi şcolare sau pentru modernizarea şi extinderea celor existente.

”Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă, am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului şcolar şi susţinerii copiilor din medii defavorizate. Sunt direcţii pe care le vom dezvolta în noile legi ale Educaţiei.

Proiectul ”România educată” aşază învăţământul românesc pe principii noi, care să asigure accesul la educaţie de calitate şi să valorifice potenţialul uman al României. Destinul României depinde esenţial de creşterea performanţei sistemului nostru de educaţie”, a afirmat Ciucă.

Premierul s-a adresat şi profesorilor:

”Aveţi în mâinile dumneavoastră cea mai preţioasă avuţie a unei ţări: copiii. Dumneavoastră le sunteţi lumina pe drumul cunoaşterii! Modelaţi caractere, îi faceţi să strălucească, să fie încrezători în potenţialul lor, în ştiinţa lor de carte. Îi stimulaţi să-şi dorească să ştie mai mult, îi încurajaţi şi le sunteţi alături atunci când au nevoie”.

”Dumneavoastră vă revine frumoasa datorie de a-i instrui pe cei mai tineri reprezentanţi ai Armatei. Faceţi-o cu înţelepciune şi insuflaţi-le curajul, tenacitatea, perseverenţa şi dorinţa de a nu da înapoi, de a nu renunţa la obiectivele lor”, a fost mesajul său pentru comandanţi.

Prim-ministrul s-a adresat şi părinţilor.

”Poate că nimic din ceea ce am spus până acum nu a domolit neliniştea din sufletul dumneavoastră. Şi este normal. Lăsaţi cele mai de preţ fiinţe pentru dumneavoastră în mâinile unor oameni despre care ştiţi foarte puţine şi într-un loc pe care nu îl cunoaşteţi.

Vă asigur că sunt pe mâini bune! Nu le va lipsi nimic! Poate doar acea doză de alint pe care doar părinţii o pot oferi copiilor lor”, a declarat premierul, spunând că părinţii vor fi mândri de ceea ce au devenit copiii lor.

”În încheiere, aş dori să vă urez dumneavoastră, dragi tineri, dar şi tuturor copiilor şi elevilor care încep astăzi noul an şcolar, mult succes şi experienţe frumoase!

Doamnelor şi domnilor educatori, învăţători, profesori şi tuturor celor implicaţi în activitatea didactică, vă doresc multe realizări! Iar pe părinţi aş dori să-i asigur că personal cunosc cele mai multe din problemele pe care le au, fie în a-şi susţine copiii la şcoală, fie în viaţa de zi cu zi. Lucrăm, în Guvern, pentru a privi cu toţii mai optimişti către viitor”, a conchis Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.