Caută
Close this search box.

VIDEO Regina Elisabeta a II-a a fost prima care i-a oferit o reşedinţă Regelui Mihai după ce a fost obligat să abdice

Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii a avut un rol special în viaţa Familiei Regale a Românei cu care se înrudeşte şi pe care a sprijinit-o în exil.

Aseară, în comunicatul dat de Familia Regală a României, Majestatea Sa Margareta spune că „Regina Elisabeta a II a a fost, de-a lungul vieţii, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală şi curaj, un far luminos”.

„După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional”, se mai precizează comunicatul Casei Regale a României.

Verişoară a Regelui Mihai atât din partea mamei, cât şi a bunicii, suverana britanică a fost prima care i-a oferit o reşedinţă suveranului României, obligat să abdice. După Revoluţie, Regele Mihai i-a cerut sprijinul pentru integrarea României în NATO şi UE.

România a profitat de relaţiile de rudenie cu Regina Elisabeta, în timpul turneului pe care Regele Mihai l-a făcut pentru integrarea României în NATO, în 1997 şi mai apoi în Uniunea Europeană, în 2002.

Familia Regală Română a fost primită în vizite private sau oficiale aproape an de an şi mai mulţi membri ai familiei britanice au întors vizitele în România, tocmai pentru a sublinia că se bucură de sprijinul Coroanei Britanice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri