Caută
Close this search box.

Gazele se ieftinesc! Cât costă față de luna iunie

Gazele au început să se ieftinească. Preţurile de referinţă pentru Europa au continuat să scadă marți, atingând cel mai scăzut nivel înregistrat de la mijlocul lunii iunie.

Temperaturile destul de ridicate, dar și oferta în creștere, mai ales de gaze naturale lichefiate, sunt principalii factori care au dus la ieftinire, explică specialiștii.

La hub-ul de gaze TTF din Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru Europa, cotațiile erau în scădere marți, la ora prânzului – până la 116,5 euro pentru un megawatt-oră – cel mai scăzut nivel înregistrat de la mijlocul lunii iunie și până acum, potrivit Pro TV.

Fluxul de nave care transportă lichefiate în Europa a diminuat, de asemenea, temerile referitoare la un deficit de aprovizionare, după ce Rusia a închis tot mai mult robinetul livrărilor de gaze pentru continentul european.

Sursele citate de Reuters susţin că în prezent sunt peste 35 de tancuri încărcate cu gaze lichefiate care stau la coadă în largul coastelor Spaniei şi în jurul Mediteranei, pentru că nu găsesc locuri în porturi pentru a-și descărca marfa.

Iar venirea simultană a mai multor cargouri de gaze lichefiate a scos la lumină capacitatea limitată de … prelucrare a Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri