Caută
Close this search box.

Ionuţ Moşteanu (USR): Ministrul Dîncu – o nouă sfidare pentru Parlament

ionuţ moşteanu

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, l-a criticat pe ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, susţinând că acesta sfidează Parlamentul prin faptul că a anunţat cu doar câteva ore înainte că nu participă la dezbaterea „Ora Guvernului”.

„Am luat act astăzi în Biroul permanent de scrisoarea care a venit de la Guvern, prin care înştiinţează Parlamentul că domnul Dîncu nu va veni astăzi. Este a doua sfidare în decurs de o săptămână la adresa Parlamentului din partea acestui Guvern.

Înţeleg calendarul extern al miniştrilor, dar, după domnul Bode, care ne-a anunţat cu doar două ore înainte că nu vine la moţiune săptămâna trecută, aflăm acum, cu câteva ore înainte de dezbaterea Orei Ministrului, că nu vine nici domnul Dîncu.

Cu siguranţă, îşi cunoştea calendarul de câteva zile, însă a anunţat pe ultima sută de metri. Cum spuneam, o nouă sfidare”, a afirmat Moşteanu, conform Agerpres. El a adăugat că Vasile Dîncu este aşteptat în plen lunea viitoare:

„Discutând în Biroul permanent şi în Comitetul liderilor, am reuşit să stabilim în unanimitate că programul de săptămâna viitoare de luni va fi la ora 16,00 (…) cu Ora Ministrului.

Îl aşteptăm pe domnul Dîncu, sperăm noi să nu mai găsească încă un pretext pentru a fugi de Parlament, pentru a fugi de a da socoteală în faţa cetăţenilor, să vină săptămâna viitoare la Parlament”, a menţionat liderul deputaţilor USR.

Potrivit lui Moşteanu, după ce premierul Nicolae Ciucă i-a transmis lui Vasile Dîncu că îl aşteaptă la o discuţie serioasă, părea că va urma remanierea ministrului Apărării, dar prim-ministrul „nu are curajul să îşi asume decizii”.

„Este în funcţie (Vasile Dîncu – n.r.), dar am văzut comunicatul de la Guvern şi cu toţii aşteptam întâlnirea domnului Ciucă cu domnul Dîncu de astăzi. Domnul Ciucă a ieşit destul de autoritar, ca să nu spun ameninţător, săptămâna trecută, după ce a ieşit domnul Iohannis, a luat act domnul Ciucă că domnul Iohannis este supărat pe domnul Dîncu şi părea că va avea o discuţie serioasă care se va lăsa cu remaniere pentru că ce a făcut domnul Dîncu este fără precedent, pune în pericol relaţiile României cu NATO şi cu comunitatea europeană şi pune în umbră toate eforturile românilor în a sprijini populaţia Ucrainei în acest război”, a spus Moşteanu.

În opinia sa, premierul a fost încă o dată umilit de PSD.

„Domnul Ciucă a avut o înfrângere astăzi, a mai pierdut o bătălie, pentru că, iată, a fost umilit de PSD şi, după atâtea luări de poziţii, pare că se termină aşa cu o recomandare să comunice mai bine pentru Dîncu. Este o înfrângere, o ruşine.

În final, tot noi românii suntem cei care pătimim de pe urma acestui premier, care, iată, are telecomanda la Cotroceni, nu are curajul să îşi asume decizii, a fost încă o dată umilit de PSD”, a susţinut Ionuţ Moşteanu.

Ministrul Dîncu a fost invitat, iniţial, să fie prezent luni, în plen, la dezbaterea de la „Ora Guvernului”, la solicitarea grupului parlamentar al USR, pentru a da explicaţii în legătură cu declaraţiile cu privire la războiul din Ucraina, însă a anunţat că se află în vizită oficială în Georgia.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis reprogramarea dezbaterii pentru lunea viitoare, de la ora 16.00. Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia.

Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a afirmat Dîncu, la Prima TV.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunţat că premierul a discutat cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicării publice” la nivelul MApN, în context guvernamental.

Un alt subiect al discuţiei a fost reuniunea miniştrilor Apărării din ţările NATO, care a avut loc săptămâna trecută, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri