Caută
Close this search box.

Kremlinul se așteaptă ca Erdogan să-i facă joi lui Putin o propunere concretă de mediere

erdogan

Kremlinul a transmis că se aşteaptă ca preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, să-i facă omologului său rus, Vladimir Putin, o propunere concretă de mediere a conflictului în Ucraina, în cadrul întâlnirii preconizate pentru joi în Kazahstan între cei doi lideri, relatează AFP, citată de Agerpres.

‘Turcii îşi vor oferi medierea. Dacă vor avea loc contacte (ruso-ucrainene), acestea s-ar face pe teritoriul turc’, a declarat presei consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov.

‘Erdogan va propune, probabil, ceva oficial’, a adăugat el, precizând că se aşteaptă la ‘o discuţie interesantă şi utilă’.

Uşakov a elogiat din nou poziţia Turciei, care ‘nu s-a alăturat din principiu sancţiunilor ilegitime occidentale’ impuse Rusiei din cauza ofensivei sale în Ucraina. Asta ‘va da un impuls suplimentar consolidării cooperării economice ruso-turce’, a apreciat el.

Membră NATO, Turcia, foarte dependentă de gazele şi petrolul rusesc, a depus eforturi de la ofensiva rusă din 24 februarie să-şi menţină relaţiile deopotrivă cu Ucraina şi Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri