Caută
Close this search box.

Ministrul Educației: Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise, indiferent de ce se întâmplă pe piața energetică

ligia deca

„Ministerul Educației și eu personal dorim ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învățare”, a declarat joi dimineața ministrul Educației, Ligia Deca, în cadrul unei conferințe de presă.

„Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise, indiferent de ce se întâmplă pe piața energetică”, a declarat ministrul.

Ligia Deca a menționat că școlile au prețuri plafonate pentru energie electrică și gaz.

„De altfel, există ordonanța de urgență a guvernului nr. 119/2022, care specifică faptul că unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate pentru consum, atât pentru energie electrică, cât și pentru gaz. În esență, orice creștere de facturi pe perioada iernii, nu poate surveni decât dintr-o creștere de consum, nu din creșterile tarifare”, a subliniat ministrul, potrivit TVR Info.

„Cu toate acestea, Ministerul Educației a purtat deja discuții cu toți inspectorii școlari generali pentru a solicita asigurarea condițiilor normale de funcționare și am solicitat execuția bugetară pentru bunuri și servicii și previziunile pentru anul viitor”, a precizat Deca.

„Din analizele noastre, nu există motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale, atunci acestea trebuie aduse la cunoștința noastră prin inspectorate, în așa fel încât, la rectificarea bugetară, să asigurăm toate resursele necesare în așa fel încât nicio școală să nu trebuiască să închidă pentru că nu-și poate achita facturile de utilități”, a conchis ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri