Caută
Close this search box.

Rusia pregăteşte fortăreaţa Herson, împotriva înaintării armatei ucrainene

herson

Separatiştii proruşi anunţă că sunt pe cale să transforme într-o fortăreaţă oraşul Herson, în sudul Ucrainei, din care Rusia evacuează civili, în timp ce forţele Kievului înaintează, în cadrul unei contraofensive, relatează AFP.

Adjunctul ocupaţiei ruse din Herson, Kiril Stremusov, a acuzat vineri forţele ucrainene de uciderea a patru persoane, în bombardarea Podului Antonovski, peste Nipru, folosit la evacuări în contextul înaintării ucrainene.

”Oraşul Herson, ca o fortăreaţă, îşi pregăteşte apărarea”, a anunţat el, într-o postare pe Telegram.

Televiziunea rusă a difuzat imagini cu o maşină şi de la un ambuteiaj de vehicule care aşteptau să traverseze fliviul Nipru. Armata ucraineană a negat imediat că a vizat civili.

”Noi nu ne atingem de structuri esenţiale, noi nu ne atingem de localităţi paşnice şi de populaţia locală”, a subliniat o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gujmeniuk, conform News.ro.

Forţele proruse au îndemnat civilii să se mute pe malul stând al Niprului, în timp ce forţele ucraineane desfăşoară o contra-ofensivă în regiunea ucraineană Herson, anexată la sfârşitul lui septembrie de către Vladimir Putin, care a instituit legea marţială în cele patru teritorii ucrainene anexate.

Administraţia prorusă din Herson preconizează să evacueze ”50.000-60.000” de civli în câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri