Caută
Close this search box.

Rusia vrea acum desatanizarea Ucrainei, a uitat de denazificare

ramzan kadîrov

Rusia a anunțat un nou motiv pentru continuarea operațiunilor militare în Ucraina: lupta împotriva fanaticilor, care urmăresc să abandoneze valorile Bisericii Ortodoxe Ruse, islamul și iudaismul, așa-numita desatanizare completă a țării vecine.

Potrivit analiștilor Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), conducerea rusă încearcă să rezolve problemele minorităților din armata rusă, căutând un nou concept religios, care să fie înțeles de reprezentanții diverselor culte.

Mobilizarea declarată parțială în Rusia se bazează în mare măsură pe minoritățile naționale, ceea ce în unele locuri duce la cazuri tragice, cum s-a întâmplat recent în tabăra de antrenament din Regiunea Belgorod.

Probabil de aceea oficialii ruși de rang înalt încearcă din ce în ce mai mult să conecteze războiul Rusiei, din Ucraina, cu concepte religioase presupus accesibile atât creștinilor, cât și musulmanilor.

Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunțat pe 25 octombrie că războiul din Ucraina este acum un jihad împotriva satanismului ucrainean.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Oleksi Pavlov, a făcut declarații similare.

Aceste declarații pot indica dorința de a distrage atenția de la disidența în rândul grupurilor minoritare religioase din Forțele Armate Ruse. După cum s-a raportat anterior, conflictele dintre militarii musulmani și nemusulmani au provocat izbucniri de violență, în rândurile armatei ruse”, se arată în raportul ISW.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Aleksei Pavlov, a spus că următoarea etapă a războiului împotriva Ucrainei (așa-numita „operațiune specială”) ar trebui să fie „desatanizarea”.

„Cred că, odată cu continuarea „operațiunii militare speciale” devine din ce în ce mai urgent să se efectueze desatanizarea Ucrainei sau, după cum a spus pe bună dreptate șeful Republicii Cecene Ramzan Kadîrov, „desatanizarea completă a acesteia”, scrie TASS.

Pavlov a atras atenția asupra faptului că nu se cunoaște numărul exact al sectelor din Ucraina, dar numărul acestora este de ordinul sutelor. Potrivit lui, unele dintre ele au fost create „pentru un scop specific”, altele „au existat pur și simplu ca sucursale ale unor patroni mai bogați”, altele – „și-au făcut-o sub forma unui fel de societate pe acțiuni având câteva sute de adepți din orașele mici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri