Caută
Close this search box.

Zile de pelerinaj la Iași, dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva

Se fac ultimele pregătiri la Iași, pentru pelerinajul închinat Sfântei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, care se va desfășura în perioada 7-16 octombrie, potrivit agenţiei de ştiri Basilica.

Vineri seară, la ora 20.00, va avea loc primirea la Catedrala Mitropolitană a raclei cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie Velicicovschi de la Mănăstirea Neamț.

Iar racla Sfintei Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană sâmbătă, 8 octombrie, la ora 6:00, purtată în procesiune în jurul catedralei, alături de racla Sfântului Paisie de la Neamț. Ambele racle vor fi depuse în baldachinul special amenajat, pentru pelerini, și vor rămâne timp de o săptămână.

Zilnic se vor fi slujbe, iar în ziua cinstirii Sfintei Parascheva, pe 14 octombrie, Sfânta Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 9:00, pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane. Slujba va putea fi urmărită și pe ecrane amplasate de Primăria Municipiului Iaşi în mai multe locaţii.

Dacă fluxul de pelerini va fi mare în ultima zi a pelerinajului, aşezarea raclei cu sfintele moaște în Catedrala Mitropolitană va fi amânată până ce numărul credincioşilor va fi suficient pentru a putea fi gestionat în interior, relatează basilica.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri