Caută
Close this search box.

Balibacea, fost interlop, a ajuns prof de mate

balibacea

Fostul lider al lumii interlope, Ovidiu Vancea, cunoscut și drept Balibacea, a ajuns profesor de matematică, la liceu.

Mai mulți profesori de la Colegiul Național „Mihai Viteazu”, din Turda, au intrat în grevă.

Conform Știri de Cluj, şi părinții elevilor sunt nemulțumiți de faptul că Vancea, care în trecut a avut numeroase probleme penale și a fost condamnat la închisoare, a ajuns să predea matematică copiilor lor.

Profesorii de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda, acolo unde a ajuns Vancea să predea, au intrat în grevă japoneză.

Ei cer demisia directoarei unității de învățământ. Conform sursei citate, Ovidiu Vancea, zis Balibacea, și alti patru complici, au fost reținuti acum 10 ani, de procurorii din Cluj, pentru că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Ovidiu Vancea a fost considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Cluj. El a fost judecat la Curtea de Apel Iași, pe motiv că în anul 2003 ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlope din Turda.

Balibacea și-a pus oamenii să arunce o grenadă in pizzeria Pharaon, de la ieșirea din Turda, spre Cluj Napoca.

În anul 2010, Balibacea a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Prejudiciul nu a fost estimat încă, dar s-ar ridica la 700.000 de lei. În anul 2012, Balibacea a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar ulterior acesta a atacat sentința, iar în anul 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare.

Balibacea a motivat că va fi tată de gemeni, mama copiilor săi fiind o tânără pe care a cunoscut-o în perioada în care era în detenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri