Jin, cel mai în vârstă membru al trupei sud-coreene de mare succes BTS, mai are doar câteva zile până la a se prezenta la armată şi a-şi face datoria faţă de ţara sa, Coreea de Sud.

Potrivit presei de la Seul, el va fi detaşat către o unitate din prima linie, ceea ce înseamnă că va fi în apropierea graniţei cu Coreea de Nord.

După luni de amânare, cântăreţul în vârstă de 29 de ani îşi va îndeplini obligaţiile militare, iar fanii săi se tem deja de ce este mai rău pentru el, scrie „Le Figaro”, conform News.ro.

Pe măsură ce termenul-limită se apropie, tensiunea creşte în comunitatea K-pop şi în rândul fanilor BTS, cel mai faimos grup al acestui gen.

Potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, care citează surse militare, Jin va fi încorporat la 13 decembrie şi va urma antrenamentul preliminar obligatoriu de cinci săptămâni la Yeoncheon, lângă Seul, apoi va fi repartizat la „o unitate de pe linia frontului”.

Cântăreţul lăsase deja să se înţeleagă că va fi detaşat în linia întâi, probabil în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, iar vestea i-a consternat pe fanii BTS.

„Mi s-a frânt inima la propriu când am citit că va fi trimis pe front”, a scris un fan pe Twitter. „De ce în prima linie? De ce? Nu pot să nu mă gândesc că îl trimit în cel mai greu şi înfricoşător loc, pentru a-l pedepsi”, a comentat un altul.

Jin, unul dintre cei şapte membri ai BTS, va deveni primul membru al trupei de băieţi care va servi în armată, aşa cum prevede legea din ţara sa.

Trupa anunţase deja în vară că va lua o pauză, iar membrii se vor dedica unor proiecte personale, aşa cum au mai făcut de-a lungul anilor.

Toţi bărbaţii sud-coreeni cu vârsta sub 30 de ani trebuie să facă aproximativ doi ani de serviciu militar obligatoriu, în principal din cauza ameninţării reprezentate de Coreea de Nord.

Jin, care la 29 de ani este cel mai în vârstă dintre cei şapte BTS, se apropie de termen.

În Coreea de Sud a existat o îndelungată dezbatere cu privire la oportunitatea de a acorda sau nu scutiri de la serviciul militar acestui grup, având în vedere contribuţia sa la economia şi influenţa culturală a ţării. Astfel de scutiri sunt deja acordate, printre alţii, medaliaţilor olimpici şi muzicienilor clasici de top.

Agentul BTS anunţase deja luna trecută că membrii grupului vor efectua într-adevăr serviciul militar. În august, Ministerul Apărării a declarat că cei şapte băieţi pot continua să cânte în timp ce îşi satisfac serviciul militar.

Luna trecută, Chris Martin, solistul de la Coldplay, aflat la Buenos Aires, a adus un adevărat omagiu trupei BTS, alături de care a scos piesa „Astronaut”, şi l-a invitat pe scenă alături de el pe Jin, aminind că pleacă în armată şi apreciind efortul de a străbate o distanţă atât de lungă pentru a-şi lua rămas bun de la fanii argentinieni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.