Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, aluzie la Lucian Bode: „Cine-a furat la doctorat, va fura și de la stat!”

ludovic orban

Deputatul Ludovic Orban, liderul de la Forța Dreptei, a transmis un mesaj scurt pe Facebook, care pare o aluzie la Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, secretar general PNL, acuzat că a plagiat aproape 20% din teza de doctorat.

„Cine-a furat la doctorat, va fura și de la stat”, a scris fostul premier.

Într-o anchetă publicată pe PressOne, jurnalista de investigație Emilia Șercan l-a acuzat pe secretarul general al PNL că a plagiat cel puțin 18,5% din textul tezei doctorale.

Altfel spus, ea a găsit conținut plagiat în 65 dintre cele 194 de pagini ale lucrării lui Lucian Bode. Pe de altă parte, UBB (Universitatea Babeş Bolyai) a analizat numai părţile din teza de docctorat a lui Bode reclamate ca plagiat, cu fragmente de text copiate de pe Wikipedia, de către USR.

„UBB a descoperit 2,95% din conținutul tezei ca fiind plagiat. Eu am reușit să parcurg teza și să găsesc dovezi indiscutabile că cel puțin 18,5% din conținutul tezei este plagiat.

Eu sunt singură că dacă aș mai sta de acum înainte câteva zile să mă mai uit peste teză probabil că aș mai găsi și alte porțiuni (…).

În toată teza de doctorat am găsit dovezi clare de plagiat. E adevărat că în partea a doua a tezei se concentrează bucățile mari, bucățile mari însemnând trei pagini consecutive preluate din același autor, fără citare, fără atribuire, fără utilizarea ghilimelelor”, a declarat Emilia Șercan, la Știrile B1 TV, prezentate de Aneta Sângeorzan.

Odată ce ancheta de presă a fost prezentată publicului, Universitatea Babeș-Bolyai, care, după o analiză inițială, spunea că a identificat conținut plagiat în proporție de doar 2,95%, a anunțat, prin vocea rectorului Daniel David, că va reanaliza lucrarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri