Caută
Close this search box.

Mai multe persoane nu pot intra în Ucraina din România, din cauza lipsei energiei electrice

Mai multe persoane care intenţionau să ajungă în Ucraina sunt blocate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, din cauza lipsei de energie electrică la graniţa de intrare/ieşire, Solotvino, Ucraina, a informat, joi seara, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieşi din ţara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică şi nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie.

În urma intervenţiei prefectului Rudolf Stauder, persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei vor primi de la autorităţile române sandwich-uri şi ceai cald” a spus Dan Bucă, citat de Agerpres.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locurile de cazare din zonă, unde vor fi transportaţi de pompierii militari, însoţiţi de voluntari şi traducători.

În PTF Sighetu Marmaţiei operează Serviciul de Ajutor Maltez, Crucea Roşie Română şi alte ONG-uri locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri